dimarts, 26 de novembre del 2030

Ocells que ens visiten en migració o viuen tot l'any en el nostre país.


Diuen que la sensació de volar produeix en nosaltres una gran felicitat. Pot ser es per això que l'ésser humà sempre a tingut un desig immens de volar. En observar la forma del nostre cos però.....ens queda clar que no hem nascut per poder-ho fer.....al menys de forma natural.
De ben segur els primers humans interessats en aconseguir fer realitat aquest somni, el primer que van tenir de fer, va ser observar i fixar-se molt be com ho feien els mestres del vol. El ocells!

En aquest blog m'agradaria acostar el mon dels ocells a tothom que el visiti. El respecte per l'entorn natural i la biodiversitat es responsabilitat de tots nosaltres. A grans i petits sempre ens agrada observar el vol i les diferents evolucions que cada espècie dibuixa en el cel. Per a la observació d'ocells, el millor es visitar els nostres Parcs Naturals.
En molts d'aquests espais naturals i protegits podrem gaudir d'aguaits preparats per a la observació de les aus, dels seus hàbits, de com s'alimenten i com s'aparellen,... i tot sense molestar-los. Amb uns simples binocles podrem identificar les especies mes comuns i nombroses que viuen tot l'any amb nosaltres. També les que any rere any ens visiten en les seves migracions. Algunes especies arriben amb la tardor als nostres indrets procedents del nord d'Europa, per passar l'hivern a les zones mes temperades i amb suficient aliment que els ofereix la Península Ibèrica. Altres aus, quan comença a escassejar el seu aliment en la nostra tardor, inicien la migració cap el sud, arribant a les costes del nord d'Àfrica, i fins i tot segueixen cap a l'estiu del centre i el sud del continent Africà.

Per tal de crear  un registre ben ampli, et vull animar a participar en el blog, inserint els teus comentaris, observacions i per suposat les foto que els hagis fet.